Dostava kurirskim službama

Nije bitno u kom delu Srbije se nalazite, prijem i dostavu delova na obradu vršimo i kurirskim službama.

Dostava

MRG MOTO SHOP

Počela je sa radom prodavnica MRG MOTO SHOP. Kod nas možete kupiti delove i zaštitnu opremu za motocikle, ATV i kvadove, skutere za vodu (jetski) , motorne sanke itd. Našu ponudu pogledajte ovde.
 
Akumulatori
  • Odstraniti zatvarače i zatvarač centralnog odvoda za gasove, u ćelije sipati sumpornu kiselinu gustine 1.28g/cm3 do maximalnog nivoa. Na mesto centralnog zatvarača priključiti priloženu plastičnu cev, iskrojenu na odgovarajuću dužinu.
  • Posle pola sata dopuniti sumpornu kiselinu, ukoliko se smanjio njen nivo u ćelijama.
  • Pre ugradnje je potrebno izvršiti nivelirajuće punjenje. Jačina struje za punjenje treba da je kapaciteta 1/10 akumulatora, a vreme trajanja punjenja 8 sati.

Opširnije: Upustvo za stavljanje u pogon vašeg akumulatora

Atlantic 500 U prvim satima rada, svi pokretni delovi imaju veće trenje nego kada se ti delovi međusobno uhodaju i prilagode. Od načina vožnje u periodu razrađivanja zavise radni vek i snaga mašine.

     Problem je sledeći. Svi pokretni delovi vrše trenje jedan o drugi i posledica tog trenja je stvaranje toplote koja doprinosi povećanoj potrošnji ulja, a koja u odredenim situacijama može da prouzrokuje zaglavljivanje klipa u cilindru. S druge strane, ako nema dovoljno trenja nema ni zaptivanja pa klipni prstenovi neće dovoljno pritiskati zid cilindra što za posledicu ima nedovoljnu snagu motora i smanjen vek trajanja istog.

Posle izvršene generalne opravke vrlo je bitno razraditi motor kako treba da bi postigli maksimalne performanse i dugacak vek trajanja motora.

Opširnije: Razrađivanje 4t motora

U prvim satima rada, svi pokretni delovi imaju veće trenje nego kada se ti delovi međusobno uhodaju i prilagode. Od načina vožnje u periodu razrađivanja zavise radni vek i snaga mašine. Problem je sledeći. Svi pokretni delovi vrše trenje jedan o drugi i posledica tog trenja je stvaranje toplote koja doprinosi povećanoj potrošnji ulja, a koja u odredenim situacijama može da prouzrokuje zaglavljivanje klipa u cilindru. S druge strane, ako nema dovoljno trenja nema ni zaptivanja pa klipni prstenovi neće dovoljno pritiskati zid cilindra što za posledicu ima nedovoljnu snagu motora i smanjeni vek trajanja istog.

Opširnije: Razrađivanje 2t motora

Fight Spam! Click Here!