Dostava kurirskim službama

Nije bitno u kom delu Srbije se nalazite, prijem i dostavu delova na obradu vršimo i kurirskim službama.

Dostava

MRG MOTO SHOP

Počela je sa radom prodavnica MRG MOTO SHOP. Kod nas možete kupiti delove i zaštitnu opremu za motocikle, ATV i kvadove, skutere za vodu (jetski) , motorne sanke itd. Našu ponudu pogledajte ovde.
 

Radilica je najopterećeniji deo motora koji ima zadatak da pravolinijsko promenljivo kretanje klipa pretvori u kružno i da celu razvijenu snagu u cilindru prenese na menjač. Radilica radi u jako teškim uslovima rada (visoki obrtaji, povišene temperature). Kao takav deo mora biti 100% ispravna, da dobije odgovarajuće ulje, propisanu količinu, ulje i filtar ulja da se redovno i pravovremeno menjaju.Opširnije: Obrada i remont radilica


Posle utvrđivanja istrošenosti cilindra sa namenskim mernim alatima određuje se način opravke istog cilindra.
Habanje cilindra dolazi kao posledica:
  • Dugogodišnjeg korišćenja
  • Oštećenog vazdušnog filtera gde dolazi do propuštanja nečistoća koja trajno oštećuju cilindar motocikla ili začepljenog vazdušnog filtera gde dolazi do ispiranja cilindra kod četvorotaktnih motora ili do povećanog grejanja, širenja klipa i klipnih prstenova (karika) kod takvih motora i na takav način dolazi do naglog habanja cilindra klipa i klipnih prstenova.
  • Usled začepljenog izduvnog sistema (auspuha) kod dvotaktnih motora.
  • Od lošeg kvaliteta ulja i nepravovremene zamene ulja i uljnog filtera kod četvorotaktnog motora, a kod dvotaktnog motora korišćenjem neodgovarajućeg ulja ili kad dvotaktni motor ne dobije ulje u gorivo i vozi se na čist benzin tad u roku od par minuta dolazi do totalne havarije motora (zaribavanja).

Opširnije: Obrada cilindara

Fight Spam! Click Here!